Sıkça Sorulan
Sorular

Şirketimiz, faaliyetlerimiz ve finansal süreçlerimiz hakkında sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını sizin için derledik.

Aşağı Kaydırın!

Evet.

Ürünlerimizde ve kullanılan hammaddelerde domuz yağı veya domuz türevi herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Ayrıca, helal kriterlerine aykırı olacak şekilde alkol veya başka bir girdi ürünlerimizde yer almamaktadır.

Firmamızın helal üretim prosedürleri ve geçerli helal sertifikaları mevcuttur. Her iki fabrikamız da düzenli aralıklarla yetkili kurumlar tarafından helal denetimlerine tabi tutulmaktadır. Fabrikalarımıza ait helal sertifikalarına internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ürünlerimizde kullanılan jelatin tamamen sığır jelatinidir. KERVAN GIDA bünyesinde kullanılan tüm jelatinler %100 sığır derisinden elde edilmekte olup, helal uygunluğu bulunmayan hayvan bölümleri kullanılmamaktadır.

Jelatin üretimi firmamız tarafından yapılmamakta; tedarik süreci, Kalite Birimimiz tarafından yerinde denetlenen ve onaylanan tedarikçiler aracılığıyla yürütülmektedir. Jelatin tedarikçilerimizin tamamı helal sertifikasına sahiptir ve helal uygunluk denetimlerine tabidir. Ayrıca, tedarikçilerimizde şoksuz kesim beyanları bulunmakta olup, kesimler İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kullanılan tüm hammaddeler için tedarikçilerimizden helal sertifikaları talep edilmekte; helal uygunluğu bulunmayan hiçbir hammadde, firmamız prosedürleri gereği üretim tesislerimizde kullanılmamaktadır.